Mivel egyre több cikk és értékesítő foglalkozik floridai ingatlan értékesítésével, így most ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi szól a floridai befektetés mellett és mi ellene.

Napjaink gazdasági válságának az elindulása előtt is nagy kereslet volt a floridai ingatlanokra. Ez a kereslet azonban a válság hatására a nullára csökkent, az ingatlan árak pedig jelentősen csökkentek. Az elmúlt évben azonban egyre több nagy nevü befektető kezdte hangoztatni, hogy újra a befektetők kedvencévé fog válni Florida.

Az egyik komoly érv ami mellette szól, hogy az egyik legkedveltebb túrista célpont, így nem esik majd nehezünkre kiadni szezonban az ingatlant. Mind a Disneyland közelsége, mind a napsütéses órák magas száma, a gyönyörű tengerpart ezt támasztja alá. Az ellenérv, hogy meglehetősen nehét a távolság miatt magunknak intézni a bérbeadást. Ennek a dilemmának a feloldására több cég is vállalkozik Floridában, akik kezelik, menedzselik a befektetők ingatlanait, hogy azok a legtöbb profitot hozzák a befektetőknek. Mindössze annyi a feladatunk, hogy találjunk megbízható, korrekt kezelő céget.

A másik komoly érv, hogy az ingatlanok árai jelenleg azon a szinten vannak, mintha Budapesten vásárolnánk ingatlant. Az első érvben említett előnyöket is figyelembe véve többet nyerünk vele, mintha Budapesten vásárolnánk. Az ellenérv, hogy Budapesten magunk is ki tudjuk adni az ingatlant, nem kell költenünk kezelő cégre. Itt meg kell említenünk, hogy a bérbeadási árak közötti különbség nemcsak bőségesen fedezi a kezelő cég költségeit, de még így is több marad a befektetőnek, mintha budapesti ingatlant adna bérbe.

Első sorban a fenti érvek/ellenérvek szoktak elhangozni a floridai ingatlanokkal kapcsolatosan, de fel szokott még merülni számtalan egyedi kérdés is, amelyeket itt most nem tudunk végigvenni.