Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

10 milliós büntetést kapott egy ingatlanhirdetési portál

A Weltimmo S.R.O.-t a NAV a jogellenes adatkezelés miatt kiszabható legnagyobb pénzbüntetéssel, 10 millió forint bírsággal sújtotta. A Weltimmo által üzemeltetett ingatlanbazar.com és ingatlandepo.com 30 napos ingyenes hirdetési lehetőséget ajánl az ingatlanukat eladni, vagy kiadni szándékozóknak, de se a 30 napon belül, se azon túl nem volt lehetőség a hirdetéseket és az ahhoz kapcsolódó adatokat törölni. A 30 nap túllépése után magas hirdetési díjat számított fel a sértetteknek a Weltimmo, amelyet sok esetben több éven keresztül, késedelmi kamatokkal együtt számított fel, mivel a hirdetést nemfizetés esetén sem függesztette fel.

A cég ellen a NAV-hoz 20 bejelentés, az adatvédelmi ombudsmanhoz 43 bejelentés érkezett, de ez feltételezhetően csak egy része a megkárosítottaknak.

Forrás: Ingatlan hírek

0 Tovább

Tippek ingatlan kereséshez 1. rész

Ha arra adtuk a fejünket, hogy ingatlant keresünk, akkor jó tudni, hogy számtalan hirdetési portál kínál számunkra számtalan eladó és kiadó ingatlant egyaránt. Ha mindegyiken szeretnénk eligazodni és végigböngészni a kínálatát, akkor talán egy élet is kevés lenne erre. Bonyolítja a helyzetet, hogy a hirdetési portálok száma több százra tehető és mindig jelennek meg újabbak, valamint tűnnek el régiek.

Ha azonban tudjuk hol keressük, akkor ennél sokkal könnyebb dolgunk van.

0 Tovább

Ingatlan blog

blogavatar

Hasznos tanácsok és cikkek ingatlan eladóknak, vevőknek, bérbeadóknak és bérlőknek.

Utolsó kommentek