Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

10 milliós büntetést kapott egy ingatlanhirdetési portál

A Weltimmo S.R.O.-t a NAV a jogellenes adatkezelés miatt kiszabható legnagyobb pénzbüntetéssel, 10 millió forint bírsággal sújtotta. A Weltimmo által üzemeltetett ingatlanbazar.com és ingatlandepo.com 30 napos ingyenes hirdetési lehetőséget ajánl az ingatlanukat eladni, vagy kiadni szándékozóknak, de se a 30 napon belül, se azon túl nem volt lehetőség a hirdetéseket és az ahhoz kapcsolódó adatokat törölni. A 30 nap túllépése után magas hirdetési díjat számított fel a sértetteknek a Weltimmo, amelyet sok esetben több éven keresztül, késedelmi kamatokkal együtt számított fel, mivel a hirdetést nemfizetés esetén sem függesztette fel.

A cég ellen a NAV-hoz 20 bejelentés, az adatvédelmi ombudsmanhoz 43 bejelentés érkezett, de ez feltételezhetően csak egy része a megkárosítottaknak.

Forrás: Ingatlan hírek

0 Tovább

Tippek ingatlan kereséshez 1. rész

Ha arra adtuk a fejünket, hogy ingatlant keresünk, akkor jó tudni, hogy számtalan hirdetési portál kínál számunkra számtalan eladó és kiadó ingatlant egyaránt. Ha mindegyiken szeretnénk eligazodni és végigböngészni a kínálatát, akkor talán egy élet is kevés lenne erre. Bonyolítja a helyzetet, hogy a hirdetési portálok száma több százra tehető és mindig jelennek meg újabbak, valamint tűnnek el régiek.

Ha azonban tudjuk hol keressük, akkor ennél sokkal könnyebb dolgunk van.

0 Tovább

10 tipp ingatlan bérbeadásához

10 tipp ingatlan bérbeadásához

Az ingatlan bérbeadásnak is megvannak az írott és íratlan törvényei, amelyeket, ha figyelembe veszünk, akkor sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat. Lássunk 10 tippet, amely segíthet az ingatlanunk bérbeadásakor!

  1. Határozzuk meg reálisan a bérleti díjat! A bérleti díj meghatározásakor sok esetben a tulajdonos szubjektívan dönt, így azonban kicsi az esélye, hogy reális árat sikerül meghatároznunk. Az esetek egy részében túl olcsón, egy másik részében pedig túl drágán akarják kiadni az ingatlant. Ha reális árat szeretnénk meghatározni, akkor érdemes objektívan megvizsgálni a piaci kínálatot és abból kiindulni. Ha ismerünk megbízható ingatlanközvetítőt, akkor az könnyebben és reálisabban tudja meghatározni a piaci árat.
0 Tovább

Ingatlan blog

blogavatar

Hasznos tanácsok és cikkek ingatlan eladóknak, vevőknek, bérbeadóknak és bérlőknek.

Utolsó kommentek