A műfű, vagy más néven műszál, az utóbbi években egyre népszerűbbé vált, és egyre többen választják a természetes fű helyett. Ha még nem döntöttél, hogy melyiket válaszd, íme néhány érv a műfű mellett.

 

  1. Időt és pénzt takarít meg: Az egyik legnagyobb előny, hogy időt és pénzt takaríthat meg. Nincs szükség gyakori kaszálásra, öntözésre vagy vegyszerek használatára. Így nem kell sok időt és pénzt áldozni a karbantartásra, amely a természetes fűvel kapcsolatban sok stresszt okozhat.
  2. Jobb kinézet: A jó minőségű műfű kiváló kinézetet biztosít, és élethűen utánozza a természetes füvet. Az összetevői révén ellenállóbb az időjárás viszontagságaival szemben, nem sárgul el, és nem esik ki belőle a fűszál. Színét és formáját könnyebb megőrizni, mint a természetes fűét, így a kerted mindig kiváló állapotban lesz.
  3. Környezetbarát: természetesen nem olyan környezetbarát, mint a természetes fű, de még mindig sok előnye van. Elsődlegesen azzal járul hozzá a környezethez, hogy nincs szükség vegyszerek használatára, amelyek károsíthatják a talajt, a vízforrásokat és az állatokat.
  4. Könnyebb tisztítani: A műfüvet könnyebb tisztán tartani, mivel nem termel pollent, vagyis kevésbé vonzza a rovarokat, mint a természetes fű. Emellett könnyebb eltávolítani a szennyeződéseket, mint például az állati ürüléket, ami különösen fontos, ha gyermekek játszanak a kertben.
  5. Jobb tartósság: A műfüvek kiváló tartóssággal rendelkeznek, és évekig elállnak anélkül, hogy az időjárás bármilyen módon károsítaná. A termék nem fog kiszáradni, nem fog elhalványulni vagy megrepedni, és nem kell aggódnod a lyukak, vagy az elszakadt fűszálak miatt.