Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért inkább a műfű?

A műfű, vagy más néven műszál, az utóbbi években egyre népszerűbbé vált, és egyre többen választják a természetes fű helyett. Ha még nem döntöttél, hogy melyiket válaszd, íme néhány érv a műfű mellett.

0 Tovább

Megéri floridai ingatlant venni?

Mivel egyre több cikk és értékesítő foglalkozik floridai ingatlan értékesítésével, így most ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi szól a floridai befektetés mellett és mi ellene.

Napjaink gazdasági válságának az elindulása előtt is nagy kereslet volt a floridai ingatlanokra. Ez a kereslet azonban a válság hatására a nullára csökkent, az ingatlan árak pedig jelentősen csökkentek. Az elmúlt évben azonban egyre több nagy nevü befektető kezdte hangoztatni, hogy újra a befektetők kedvencévé fog válni Florida.

Az egyik komoly érv ami mellette szól, hogy az egyik legkedveltebb túrista célpont, így nem esik majd nehezünkre kiadni szezonban az ingatlant. Mind a Disneyland közelsége, mind a napsütéses órák magas száma, a gyönyörű tengerpart ezt támasztja alá. Az ellenérv, hogy meglehetősen nehét a távolság miatt magunknak intézni a bérbeadást. Ennek a dilemmának a feloldására több cég is vállalkozik Floridában, akik kezelik, menedzselik a befektetők ingatlanait, hogy azok a legtöbb profitot hozzák a befektetőknek. Mindössze annyi a feladatunk, hogy találjunk megbízható, korrekt kezelő céget.

A másik komoly érv, hogy az ingatlanok árai jelenleg azon a szinten vannak, mintha Budapesten vásárolnánk ingatlant. Az első érvben említett előnyöket is figyelembe véve többet nyerünk vele, mintha Budapesten vásárolnánk. Az ellenérv, hogy Budapesten magunk is ki tudjuk adni az ingatlant, nem kell költenünk kezelő cégre. Itt meg kell említenünk, hogy a bérbeadási árak közötti különbség nemcsak bőségesen fedezi a kezelő cég költségeit, de még így is több marad a befektetőnek, mintha budapesti ingatlant adna bérbe.

Első sorban a fenti érvek/ellenérvek szoktak elhangozni a floridai ingatlanokkal kapcsolatosan, de fel szokott még merülni számtalan egyedi kérdés is, amelyeket itt most nem tudunk végigvenni.

0 Tovább

10 milliós büntetést kapott egy ingatlanhirdetési portál

A Weltimmo S.R.O.-t a NAV a jogellenes adatkezelés miatt kiszabható legnagyobb pénzbüntetéssel, 10 millió forint bírsággal sújtotta. A Weltimmo által üzemeltetett ingatlanbazar.com és ingatlandepo.com 30 napos ingyenes hirdetési lehetőséget ajánl az ingatlanukat eladni, vagy kiadni szándékozóknak, de se a 30 napon belül, se azon túl nem volt lehetőség a hirdetéseket és az ahhoz kapcsolódó adatokat törölni. A 30 nap túllépése után magas hirdetési díjat számított fel a sértetteknek a Weltimmo, amelyet sok esetben több éven keresztül, késedelmi kamatokkal együtt számított fel, mivel a hirdetést nemfizetés esetén sem függesztette fel.

A cég ellen a NAV-hoz 20 bejelentés, az adatvédelmi ombudsmanhoz 43 bejelentés érkezett, de ez feltételezhetően csak egy része a megkárosítottaknak.

Forrás: Ingatlan hírek

0 Tovább

Élénkül az ingatlan piac

A Duna House tranzakciószám becslése alapján idén júniusban 5%-kal több lakás cserélt gazdát, mint tavaly ilyenkor. Az első félévet nézve pedig 40ezerről, 53ezerre nőtt az értékesített ingatlanok száma, amely több mint 25%-os növekedést jelent.

Emelkedő trendet mutatnak az ingatlan árak is. A Duna House ingatlanárindexe két egymást követő negyedévben is emelkedett, ami az utóbbi években egyszer sem fordult elő, emellett a fővárosban a téglalakások árindexe az elmúlt 1,5 év legmagasabb szintjére emelkedett.

0 Tovább

Tippek ingatlan kereséshez 2. rész

Ezen cikkekkel abban szeretnénk segítségére lenni az ingatlan keresést végzőknek, hogy lehetőség szerint minél több nehézséget elkerüljenek és a lehető legkönnyebben megtalálhassák az ideális otthont. A második részben a budapesti ingatlanirodákról, velük kapcsolatos tudnivalókról olvashat. Mivel nekem főleg Budapesten van tapasztalatom, ezért írok ezekről, de a tanácsok nagy része vidéken is alkalmazható.

A budapesti ingatlanirodákkal kapcsolatosan az emberek jelentős részében van előítélet és talán nem is annyira ok nélkül. Ebből kifolyólag sok ember áll hozzá eleve bizalmatlanul az ingatlanirodákhoz. Ahogy azonban az előző cikkből is kiderült, az esetek többségében időt és pénzt is spórolhatunk egy jó ingatlanközvetítő segítségével.

Mire figyeljünk, ha ingatlanos segít nekünk ingatlant keresni?

1. Először is jó, ha tudjuk, hogy a budapesti ingatlanirodák csak akkor jutnak jutalékhoz, ha sikerül egy ingatlant eladniuk. Ezért van, hogy mindegyik ingatlaniroda profitorientáltan tekint az ingatlant kereső ügyfelekre. Bár igyekszik kiszolgálni, de ezt abból az okból teszi, hogy így jutalékhoz juthasson. Ezt a jutalékot viszont nem a vevő, hanem az eladó fizeti neki. Ha ezt tudatosítjuk magunkban, akkor akár szövetségesünkké is tehetjük az ingatlanost bizonyos szituációkban. pl. Ha megtaláltuk a megfelelő ingatlant, de szeretnénk alkudni az árból, akkor elegendő az ingatlanosnak elhinteni, hogy tetszik ugyan az ingatlan, de sokalljuk az árat. Egy profi ingatlanközvetítő ugyanis gyakorlott abban, miképp tudja független tanácsadóként meggyőzni a tulajt, hogy engedjen az árból. Jó tudni, hogy az ingatlanközvetítőnek is számít, hogy mennyiért adja el az adott ingatlant, de mégis sok esetben könnyebb rajta keresztül lealkudni az árat.

2. Mivel az ingatlanirodák a legtöbb esetben jobban értenek az ingatlanokhoz, mint az ügyfelek, így mindenképpen nagyon figyeljünk oda arra, hogy megbízható ingatlanost keressünk. A legjobb, ha az ismerőseink között van ilyen, vagy egy ismerősünk saját tapasztalata alapján ajánl ilyet. Ha ajánlás alapján nem találunk megbízható ingatlanközvetítőt, akkor figyeljünk oda a beszédére és kérdezzünk tőle sokat. Ha ellentmondásosan beszél, akkor ne vegyünk tőle semmit, mert valószínűleg be fog minket csapni.

3. Ha egy ingatlan csak jó tulajdonságokkal rendelkezik, az is legyen gyanús. Ilyen ugyanis nem létezik, bár meglehetősen ritka az az ingatlanközvetítő, aki mind a pozitívumait, mind a negatívumait elárulja egy ingatlannak, de azért találhatunk ilyet. Ha ilyenre akadtunk, azt nagyon meg kell becsülni. Ha nem találunk ilyet, akkor figyeljünk arra, hogy le is akarja tagadni a hiányosságokat, vagy csak elhallgatja. Ilyenkor kérdezzünk sokat! Kérdezzük meg, hogy milyen vastag a szigetelés, mennyire zajos a környék, milyenek a szomszédok, milyen a kerület közbiztonsága, stb. Ha megkaptuk az információkat, akkor igyekezzünk ellenőrizni azokat! pl. Egy kora esti időpontban ellátogatunk a helyszínre, hogy megnézzük, valóban annyira nyugodt környék-e, mint amennyire az ingatlanközvetítő, vagy a tulajdonos állította.

0 Tovább

Ingatlan blog

blogavatar

Hasznos tanácsok és cikkek ingatlan eladóknak, vevőknek, bérbeadóknak és bérlőknek.

Utolsó kommentek